Rijptechniek

Wij zijn expert in het ontwerpen, installeren en onderhouden van rijpinstallaties. Onze gepatenteerde rijptechnieken zorgen voor de meest homogene rijping en tot wel 45% lagere energiekosten ten opzichte van concurrerende systemen.

Rijptechniek

Goed gerijpt fruit is essentieel voor onze samenleving. De voedselzekerheid van onze maatschappij is grotendeels afhankelijk van goedwerkende rijpinstallaties. Daarom innoveren en optimaliseren onze technici onze systemen continu. Dat doen we altijd met het ideale eindproduct in gedachten: gelijkmatig gerijpt fruit, met de hoogste smaakkwaliteit, de langste houdbaarheid, dat op de meest energiezuinige en kostenefficiënte wijze tot stand is gebracht.

Wij zijn al bijna 60 jaar lang expert in het ontwerpen, installeren en onderhouden van duurzame rijpinstallaties over de hele wereld. Met een ongeëvenaarde focus op onze klant zorgen wij voor volledige ontzorging én maximaal rijpresultaat. Onze gepatenteerde rijptechnieken zorgen voor de meest homogene rijping en dankzij de meest innovatieve technieken tot wel 45% lagere energiekosten ten opzichte van concurrerende systemen.

Wat zijn de voordelen van een rijpinstallatie van De Laat?

Een rijpinstallatie van De Laat garandeert de laagste totaalinvestering gedurende de volledige levensduur van de installatie, vanwege significante besparingen op energie- en onderhoudskosten. De laagste total cost of ownership. Dat betekent dat u niet hoeft te kiezen voor kwaliteit of kostenbesparingen: ons gepatenteerde systeem biedt beiden. En nog veel meer:

 • Het meest homogene rijpresultaat dankzij een dubbele luchtstroom;
 • 30-45% lager energieverbruik ten opzichte van andere systemen;
 • Zeer hygiënisch ontwerp met een eenvoudig te reinigen koeler;
 • Een installatie op duurzame en natuurlijke koudemiddelen;
 • Extreem geringe uitval en storingen;
 • Een bewezen technologie met al ruim 2000 gebouwde rijpcellen.

Ripe-Pro® is dé oplossing om te besparen op uw rijpgaskosten!

Ripe-Pro® is een installatie om zelf rijpgas te produceren.

Vooraf gemengd rijpgas bestaat voor 95% uit stikstof en 5% ethyleen. De Ripe-Pro® genereert stikstof uit de buitenlucht en mixt dit met pure ethyleen uit gasflessen. Dit gemengde gas kan vervolgens gebruikt worden voor het rijpen van bananen of andere soorten fruit. U heeft dus geen vooraf gemengd gas meer nodig.

Voordelen:

 • de besparing op de jaarlijkse gaskosten is gemiddeld 70%
 • één fles pure ethyleen staat gelijk aan 30 flessen gemengd gas
 • minder huur, transport en opslagkosten
 • minder intern transport en wisselen van flessen
 • minder extern transport, dus minder CO2 uitstoot
 • Ripe-Pro® kan probleemloos bij elke rijperij geïnstalleerd worden en is geschikt voor alle soorten fruit

Maatwerk voor iedere installatie

Onze klant staat centraal. Kiezen voor De Laat Koudetechniek betekent kiezen voor kwalitatief hoogwaardige, energie efficiënte en duurzame installaties. Al tijdens het voortraject investeren wij onze tijd en kennis om de optimale mix van functionaliteit, terugverdientijd, onderhoud, energiekosten en milieueffecten te bepalen.

Met eigen projectleiders, engineers, accountmanagers en monteurs houden wij het traject van A tot Z in eigen hand. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan: vertrouwen en verantwoordelijkheid staan voorop.

Al tijdens het voortraject investeren wij onze tijd en kennis om de optimale mix van functionaliteit, terugverdientijd, onderhoud, energiekosten en milieueffecten te bepalen.

Meer weten over rijptechniek?

Neem contact op met onze expert Olaf!

* verplichte velden