Terug naar projecten

Chiquita - rijptechniek

Om het grondoppervlak in de Nederlandse Chiquita-rijperij zo optimaal mogelijk te benutten zijn door De Laat Koudetechniek rijpcellen gebouwd met maar liefst 2 niveaus.

Deze rijpcellen zijn, om de operatie bij Chiquita zo onverstoord mogelijk te laten doorgaan, opgebouwd in ons eigen magazijn en vervolgens met een hijskraan bij Chiquita geplaatst.

Door de dubbele inhoud van de cellen kunnen hier maar liefst 48 pallets bananen tegelijkertijd worden gerijpt. Op de foto’s is ook onze stikstof-circulator te zien, welke ervoor zorgt dat het ethyleen wordt verdund om explosie te voorkomen. Ethyleen wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat de bananen zo homogeen mogelijk rijpen.

 Deze rijperij is volledig CO2 neutraal. Dankzij onze installaties bespaart Chiquita jaarlijks 40-45% aan energiekosten.

Naast de rijpcellen worden ook de overige ruimtes door De Laat Koudetechniek gekoeld op een temperatuur die nooit beneden de 11 graden Celsius komt. Deze rijperij is volledig CO2 neutraal: alle overtollige warmte vanuit de rijpcellen wordt getransporteerd naar het kantoorgedeelte om deze te verwarmen. Dankzij deze installaties bespaart Chiquita jaarlijks 40-45% aan energiekosten.

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Adriaan van Beek

Adriaan van Beek

Algemeen directeur

adriaan@delaat.nl

* verplichte velden