Klimaattechniek

Voor ons geldt: hoe complexer het klimaatsysteem, hoe interessanter. Zo kunnen onze airconditioning-systemen en warmtepompen naast koelen ook verwarmen. Altijd in combinatie met het laagste energieverbruik en het minste geluid.

Klimaattechniek

Binnen onze afdeling klimaattechniek doen wij er alles aan om een binnenklimaat met een prettige woon-/werkomgeving te creëren. De definitie van klimaattechniek is dan ook ‘het uitoefenen van invloed op de binnenruimtes van een verblijf’. Die invloed is in veel gevallen in de vorm van temperatuur, luchtvochtigheid en de hoeveelheid en snelheid van verse lucht in de vorm van diverse typen airconditioning. 

Klimaatsystemen op kantoor

Kantoorgebouwen dienen het gehele jaar verwarmd of gekoeld te worden. Logisch dus dat de energiefactuur een belangrijke post kan worden aan het eind van het jaar. Een warmtepomp van De Laat is hiervoor de oplossing: deze is extreem zuinig en kan energiekosten zelfs halveren. Is het aan de ene kant van kantoor warm omdat de zon erop staat, maar aan de andere kant juist frisser, dan is een warmtepomp met meerdere afzonderlijke binnenunits ideaal. Daarnaast is de ideale kantoortemperatuur voor iedereen verschillend en afhankelijk van kleding, lichaamsbouw en activiteit. De beste manier om hiermee om te gaan is een wisselende kantoortemperatuur: een waarbij het klimaatsysteem meeloopt met de buitentemperatuur. Dit zorgt voor de hoogste productiviteit en is het meest gezond.

Warmtepompen

We werken aan projecten variërend van één kantoorpand tot en met volledige woonwijken als onderaannemer in de nieuwbouw – en alles daar tussenin. Ongeacht de grootte van de opdracht, ons doel en uitgangspunt blijft altijd hetzelfde. Wij streven namelijk naar efficiëntie, expertise, ontzorging en uiteraard duurzaamheid.

Iedere opdracht is anders, zo ook de oplossing die daar bij komt kijken. Vooraf maken wij dan ook altijd een doordacht plan voor de warmtepompen en de installatie. In samenwerking met onze leveranciers Toshiba en Daikin kunnen wij moderne energiezuinige systemen aanbieden welke passend zijn aan uw wensen en situatie. Ook hebben wij ruime ervaring met andere merken. U kunt ons dan ook voor projecten buiten Toshiba en Daikin benaderen.

Industriële warmtepompen 

Energiebalans en duurzaamheid, daar draait het om bij industriële warmtepompen. Hierbij wordt het binnenklimaat in samenspel met verschillende ruimtes en machines geregeld voor product, personeel en machines. Daarbij wordt ook optimaal aandacht besteed aan de luchtkwaliteit. Denk hierbij aan CO2, zuurstof, vochtgehalte en luchtstroming. Bij industriële warmtepompen wordt er slim gebruikgemaakt van koudeopwekking en het hergebruiken van de warmte in bijvoorbeeld processen of gebouwen.

Onze systemen zijn onderscheidend in laag energieverbruik en geluidsarme uitvoeringen. Ook bieden wij airconditioning aan die lucht filteren van bacteriën, virussen en pollen. 

Meer weten over klimaattechniek?

Neem contact op met onze expert Jamie!

Jamie van der Zouwen

Jamie van der Zouwen

Accountmanager klimaattechniek

jamie@delaat.nl

* verplichte velden