Terug naar projecten

Fruit Solute – Rijptechniek

Bij Fruit Solute worden voornamelijk mango’s en avocado’s voor supermarktketens gerijpt. Alle 29 rijpcellen zijn van De Laat, waarvan er 19 in 2019 zijn gebouwd.

Deze nieuwe cellen maken gebruik van propaan, een natuurlijk en effectief koudemiddel. Omdat voor avocado’s een lagere temperatuur nodig is voor de rijping dan voor mango’s, kunnen de rijpcellen op afstand en individueel worden afgesteld op de juiste koude behoefte.

Voor veel rijpcellen is het Ecotop draaisysteem gebruikt: op deze manier komt de luchtstroom op gelijke wijze op ieder stuk fruit terecht, en is de rijping zo homogeen mogelijk. De luchtstroom wordt zo precies door de pallets heen geblazen, in plaats van door de hele rijpcel.

Met het Ecotop draaisysteem komt de luchtstroom op gelijke wijze op ieder stuk fruit terecht, en is de rijping zo homogeen mogelijk.

In het koudecircuit boven de rijpcellen is de kleppenset te zien die de toevoer van warmte en koude bepaald. De rijpcellen bij Fruit Solute bevallen uitstekend vanwege de lage operationele kosten en de topkwaliteit van ieder eindproduct.

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Olaf van Dooren

Olaf van Dooren

Customer advisor

olaf@delaat.nl

* verplichte velden