Terug naar projecten

Wepart

Bij Wepart in Oldenzaal, een vrieshuis voor o.a. sappen en vlees, hebben we een groot project afgerond. Er zijn hier 3 grote vriescellen en een lange shockvriezer, oftewel vriestunnel, geplaatst. Deze tunnel kan tot wel 400 pallets in korte tijd laten invriezen.


 

Wepart in Oldenzaal is een energie-efficiënt en duurzaam koel- en vrieshuis voor etenswaren. We hebben hier door middel van natuurlijke koudemiddelen een flink aantal vriescellen geplaatst, evenals een energiezuinige vriestunnel waarmee etenswaren binnen 20 minuten kunnen worden ingevroren op -25 graden Celsius. Op deze manier blijven zoveel mogelijk voedingsstoffen behouden. Op de buitenfoto's zijn op het dak de condenser, drycooler en regelset voor de verdampers te zien. 
 

De overtollige warmte die wordt uitgestoten door de machines van de vriesinstallaties, wordt gebruikt om de rest van het gebouw, waaronder kantoor, te kunnen verwarmen. Op deze manier is het project zo circulair en duurzaam mogelijk ingestoken. Dit project is in 2020 afgerond met het plaatsen van de condensor op het dak. Het resultaat is wederom een zeer tevreden klant én een energie-efficiënte vriesinstallatie. Een project om trots op te zijn en waar onze monteurs een knap staaltje techniek hebben mogen laten zien! 

Meer weten over dit project?

Neem contact op met onze expert, Adriaan!

* verplichte velden