Terug naar projecten

Steenfabriek De Rijswaard – klimaattechniek

Steenfabriek Rijswaard is de grootste baksteenbakker van Nederland. Hier worden bakstenen in alle formaten, kleuren en samenstellingen ‘vers’ gebakken in de eigen fabriek en tentoongesteld in de prachtige showroom.

Voor Steenfabriek Rijswaard hebben wij binnen 3 weken alle klimaatsystemen in de nieuwe showroom en kantoorruimtes geplaatst, naast de koelingen in de schakelruimtes van de fabriek. Op kantoor is alle airconditioning opgespoten in exact dezelfde kleur als de bestaande plafonds om een rustgevend effect te creëren. Zowel de vergaderruimtes als kantoren zijn nu het hele jaar door voorzien van verse lucht door middel van een modern bedieningssysteem.

 De warmte van de ene helft van het gebouw kan gemakkelijk naar de andere helft worden overgebracht, zodat energiekosten worden bespaard.

Wat dit project bijzonder maakte is het feit dat het grote kantoor van de Steenfabriek Rijswaard aan één kant vol in de zon, en aan de andere kant juist volledig in de schaduw staat: daardoor is de verwarm- en koelingsbehoefte anders in verschillende delen van het pand. Daarom is gekozen voor een speciaal systeem dat de ruimtes onafhankelijk van elkaar kan koelen en verwarmen. Hierbij kan de warmte van de ene helft van het gebouw gemakkelijk naar de andere helft worden overgebracht, zodat energiekosten worden bespaard.

Het project in de showroom van de Steenfabriek bood weer een andere uitdaging: de showroom bevindt zich namelijk recht boven de steenovens, in een ruimte waar het zonder klimaatsysteem ca. 60 graden Celsius is. Door middel van een verlaagd plafond en roosters aan de zijkant wordt hier koele lucht door de ruimte geblazen, zonder dat dit een vervelende luchtstroom of geluidsoverlast geeft. Een mooie uitdaging gezien de hoge temperaturen. Ook hier is een strakke lijn van de roosters aangehouden om zo te matchen met het interieur van deze prachtige showroom.

Meer weten over dit project?

Nem dan contact op met:

* verplichte velden