André Klop

Service coördinator

andre@delaat.nl

30 jaar geleden begon André als servicemonteur bij De Laat Koudetechniek. Waarom? ‘Ik vind koudetechniek een ontzettend boeiend en interessant vak. Het is allesomvattend in de techniek’ – en dat is nog altijd de reden dat nu, 30 jaar later, André hier nog steeds werkzaam in is. ‘Echt geen dag hetzelfde. Elke dag is vol verrassingen’.

André Klop is service coördinator. Dit houdt in dat hij technische ondersteuning biedt aan zijn collega’s in het veld: wanneer zij op pad zijn voor een installatie, storing, of onderhoud is hij altijd bereikbaar voor vragen en ondersteuning. Na ruim 30 jaar aan ervaring bij De Laat Koudetechniek weet hij namelijk inmiddels overal wel een antwoord op.

Als zogenaamde ‘troubleshooter’ ligt André’s grootste passie bij het opleiden van nieuw personeel. Hij biedt graag een helpende hand om zo al zijn kennis en ervaring over te kunnen dragen. ‘Doordat ik  nieuwe monteurs kan voorzien van het zelfvertrouwen wat ze nodig hebben bij een klant, neem je de druk weg. Zowel bij onze mensen als bij de klant.’ In de afgelopen 30 jaar heeft André al deze kennis zelf vergaard, door telkens maar nieuwe dingen te proberen en dingen uit te vogelen. ‘Als het maar moeilijk en complex is. Dan pas vind ik het interessant worden.’

Zijn werk als service coördinator ziet André echt als een hulpverlenend vak. Nog altijd is hij ook veel in het veld te vinden, en dan met name bij complexe storingen. ‘Koudetechniek is een ontzettend veelzijdig vak. Het is nooit saai. Dit geldt ook voor onze servicemonteurs: ook voor hen gebeuren iedere dag weer nieuwe dingen.’ Met name de besturingstechniek blijft voor André het meest interessante onderdeel van de koudetechniek: ‘Door gebruik te maken van de nieuwste besturingstechnieken zorgen wij ervoor dat een koeltechnische installatie optimaal kan functioneren. Doordat we hiernaast rekening moeten houden met software en de natuurlijke eigenschappen van de koudetechniek, is ieder project wel weer een uitdaging. Eigenlijk ben ik nog steeds niet uitgeleerd.’

Als je André vraagt, of hij ook ooit een installatie of onderhoud níét voor elkaar heeft kunnen krijgen, is het antwoord: ‘Nee. Ze noemen mij ook wel een dokter, hierbinnen. Uiteindelijk lukt het. Altijd.’ En dat is inderdaad waar we het bij De Laat Koudetechniek voor doen: een tevreden klant, waarbij wij geen enkele uitdaging uit de weg gaan. Of dat nu een ingewikkeld project is, of preventief onderhoud: onze missie is om ervoor te zorgen dat jouw koelinstallatie zoveel mogelijk rendement oplevert en zo efficiënt mogelijk functioneert. En André, die werkt daar al 30 jaar succesvol aan mee. Daar zijn wij trots op.

André Klop